Als je op de hoogte wilt blijven van nieuwe blogs, dan kan je hieronder je mailadres invullen.

donderdag 23 augustus 2018

Wel of niet camperen?

Pieieieieieieiep.... het oorverdovende geluid start zodra de motor van de camper gestart is. Enigszins onthand kijken we om ons heen. Wat klopt er niet?De deuren zijn dicht, dus het alarm van het licht kan het niet zijn.Het trapje van de camper? Snel naar het knopje om dit in te doen, maar de piep blijft doorgaan.We controleren de ramen van ons huisje, dat helpt niet.Wat zou het nog meer kunnen zijn?Pieieieieieieiep... gaat het maar door!Een rondje om de camper om te kijken of er misschien klepjes of deurtjes zijn die niet goed dicht zijn. Geen resultaat.Deurtjes in de camper? Geen effect.Petra probeert ondertussen de radio aan te zetten en zet daarbij per ongeluk het geluid uit. Een hemelse stilte valt.


Een van de dingetjes waar we tegenaan liepen bij de start van onze vakantie met de camper. Wen-zaken. Net als dat we in het begin een keer vergaten om het trapje van het bed vast te leggen en het dus tijdens het rijden naar beneden klapte. Of het laatje van de keuken dat onderweg open schoot. Je schrikt een keer, maar het gebeurt je niet nogmaals. Het zijn leuke verhalen voor achteraf.

Waar we verder tegenaan liepen, maar wat we niet op konden lossen, was het verschrikkelijk harde matras. We konden er bijna niet op slapen. In een eigen camper zouden we dat meteen vervangen, voor een op ons aangepast matras, zonder erwt eronder.


Wat we ook lastig vonden was het verkassen. Natuurlijk niet de actie zelf, want die was juist super makkelijk en een reden om vaker te camperen. Je ontbijt lekker rustig. Je bedenkt dat je weg wilt. Je spoelt je kopjes om. De een maakt de stroom los en de ander zorgt dat binnen alles vast staat of dat het opgeborgen is. Je zwaait nog eens naar de mensen die al enige tijd bezig zijn met het opruimen van hun natte tent, of groet de mensen die aan hun zware caravan staan te sjorren en hup, je bent weg. Dus de actie zelf is top. Maar een nieuw plekje vinden vonden we lastig. We zijn dan ook wel die camperaars, die graag op een plekje staan met restaurantje, zodat je af en toe iets lekkers kan drinken op het terras. Of als je vergeten bent dat de winkels op zondag dicht zijn, dat je dan op de camping bij het restaurant kan eten. Daarnaast is het met de hitte van deze zomer ook erg prettig als je in water kan afkoelen. We hebben dus nogal wat eisen (toch weer die erwt) en dat is niet makkelijk in het hoogseizoen. Bellen naar een camping werkte soms, maar soms ook niet. Dan sprak de persoon aan de telefoon bijvoorbeeld alleen Duits en was het lastig uit te leggen wat we wilden, of het telefoonnummer werkte niet. Hier moeten we nog een oplossing voor vinden.

Het camperen had echt fijne kanten. Zoals gezegd is het heerlijk dat je zo klaar bent als je op een camping aankomt of weg wilt gaan. Waar we ook enorm van genoten was het fietsen. Die konden makkelijk mee met de camper. Het zorgt ervoor dat je niet met die enorme bus door kleine dorpjes hoeft te passen en meten, maar het bezorgt ons ook altijd een enorm gevoel van vrijheid om met de fiets te kunnen gaan. Verder was het erg leuk om met het plaatselijke openbaar vervoer te reizen. Je komt zo echt in het land.

Zijn we nou verslingerd aan het camperen? Nee, dat niet. Gaan we het vaker doen? Ja, dat zeker. Maar een vakantie in verschillende vakantiehuisjes waarbij we de fietsen meenemen lijkt ons ook erg leuk. En af en toe een bijzondere verre reis staat ook op ons verlanglijstje. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten