Als je op de hoogte wilt blijven van nieuwe blogs, dan kan je hieronder je mailadres invullen.

donderdag 17 november 2016

Gevoel en verstand in balans

Wederom is daar de les: Kiezen voor jezelf. En wat een rotles is dat toch.
Ja, ja, ik weet het ook wel. Kiezen voor jezelf is heel belangrijk, je moet voor jezelf gaan, jij bent belangrijk, jij maakt je eigen leven, bla, bla, bla...
Ik weet het aan een ander prima uit te leggen hoor, maar het zelf doen... is een ander verhaal.

Ik ben lerende en boek vooruitgang.

Vorig jaar heb ik er nog driekwart jaar over gedaan om voor mezelf te kiezen.
En ik heb na het kiezen gemerkt, hoe ik zelf in de knoop kwam, door niet voor mezelf te kiezen.
Pas na het kiezen merkte ik, dat ik al een heel lange tijd niet echt meer gelachen had en dat ik ook al een hele lange tijd niet echt meer genoten had van dingen die ik fijn vond. Ik kon weer veel meer hebben en liet dingen makkelijker van me afglijden.

Tja, hoeveel bewijs heb je nodig om op tijd voor jezelf te kiezen?

En nu, bezig met het verwezenlijken van één van onze dromen moet ik het weer doen: Kiezen voor mezelf.

De plannen liggen er. Het huis is onder voorbehoud verkocht, het nieuwe huis in onder voorbehoud gekocht. Het verhuisbedrijf is geboekt. Ons tijdelijke onderkomen in Veldhoven is vastgelegd.

En dan? Blijf ik dan echt tot half juli hier werken en ga dan naar ons nieuwe stulpje, om daar dan netjes en naadloos in een volgende baan door te stromen?
Het is een dure gok om die gok te nemen, want wat als we niet naadloos in een volgende baan doorstromen? Die kans is wel degelijk aanwezig.
Moet ik dan op dit moment ook mijn trouwe gevoel volgen, het jaar afmaken, en kansen op werk voorbij laten gaan? Kansen die ervoor zorgen dat we onze droom wel uit kunnen voeren en niet na enkele maanden al moeten opgeven, omdat we de hypotheek niet kunnen betalen.

Nee, dat wil ik niet!

We zijn nu zo ver, en ik wil die droom waarmaken.
Dat houdt dus in dat ik niet de hele wereld gelukkig moet willen maken, maar voor mezelf moet kiezen en via die weg de wereld maar gelukkig moet gaan maken. Dat houdt in dat ik andere mensen ongelukkig maak en dat ik het gevoel heb dat ik ze in de steek laat.

Maar langzamerhand gaan de zinnetjes die de verschillende -peuten en -ogen me verteld hebben doordringen.
Als ik niet gelukkig ben, hoe kan ik dan een ander gelukkig maken?

Dus, alhoewel onze dromen waarmaken, gevoel volgen betekent. Betekent dat op dit moment niet mijn gevoel volgen, maar mijn verstand. En dat voelt heel krom en stom.
En toch doe ik het.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten